Hvor ofte skifter du din bh?

Oprettet d. under Vejledninger og gode råd

Hvor ofte skifter du din bh?

Jeg ser nogen gange spørgsmålet i diverse fora og får det også ofte i min forretning: Hvor ofte bør jeg skifte min bh, og hvor ofte bør jeg vaske den?

 

Når jeg så læser alle de svar der kommer og de gode råd spørgeren får, så kan jeg konstatere, at de fleste kvinder faktisk går med deres bh 3-4 dage, før de vasker den. Gør du også det? Jeg kan læse mig frem til, at de fleste (heldigvis) skifter trusser hver dag og ofte også undertrøje/top, men hvorfor så ikke bh'en? Den er jo mindst lige så tæt på kroppen som en undertrøje/top.

 

- Min bh bliver slap i elastikken, hvis jeg vasker den for ofte

- Min bh mister farven, hvis jeg vasker den for ofte

- Min bh ændrer pasformen, hvis jeg vasker den for ofte

- Jeg har kun én bh, så defor vasker jeg den kun i weekenden

- Jeg sveder ikke, så derfor behøver jeg ikke skifte bh så ofte

- Jeg har ikke nogen kæreste, og derfor er det kun mig, som ved hvad jeg har på under mit tøj. Derfor behøver jeg ikke skifte min bh så ofte

 

Der er mange forklaringer på, hvorfor man ikke skifter sin bh..... 

 

Din bh er elastisk, og det er fastheden af den elastik der gør, at din bh støtter og holder faconen. Sved, bodylotion o.l. gør, at elastikken mister elasticiteten, for ren elastan holder elasticiteten meget længere. Derfor bør du vaske din bh efter 1-2 dages brug! Det kommer selvfølgelig an på, hvad du laver i løbet af dagen, hvor meget du bevæger dig, og hvor meget du sveder. Du vil også ofte kunne mærke, at din bh skal sættes en hægte længere ind på dag 2 end på dag 1, men så snart du vasker bh'en, passer den i yderste hægte igen.

 

Går det helt galt, kan du lægge den i fryseren hen over natten, og så kan kulden nogen gange gøre, at elastanen trækker sig sammen igen☺

 

I alle bh'er, trusser og shapewear sidder der vaskeanvisning fra producenten, og det kan altid god betale sig at følge den, for det er kun dér, at poducentens garanti dækker, hvis bh'en går i stykker. Det er så ærgeligt hvis man vasker sin bh forkert, og den går i stykker, for så er der som oftest ingen garati der dækker. 

 

Når du følger vaskeanvisningen, så holder du også på bh'ens farve længere. Specielt mht. en hvid bh bliver det "tricky", for de fleste hvide bh'er er farvet hvide, så hvis du vil holde på den farve, bør du vaske dit hvide og lyse lingeri med colorvaskemiddel. Du tænker måske, at nu skal min flotte nye bh have den helt kærlige pleje, så du vasker den med et vaskemiddel til hvid vask. Et vaskemiddel der ofte indeholder blegemiddel..... Når så din flotte bh er farvet hvid, kan du nok regne ud, hvad der sker, når den bliver vasket med blegemiddel!

 

En anden vigtig ting for bh'ens holdbarhed er, at den får lidt ro ind imellem. Elastanen har rigtig godt af at hvile mindst et døgn mellem hver vask, og alene af den grund giver det jo god mening, at du har mindst 2-3 bh'er i skuffen.

 

Måske har du, ligesom jeg, en forkærlighed for smukke stropper, og har en, to eller flere bh'er liggende i skuffen, som kun bruges til en bestemt kjole eller top, hvor stroppen ses tydeligt og passer i farve eller mønster. De bh'er vil du typsik ikke bruge ret meget, og de kan derfor holde i rigtig mange år. Du skal dog huske, at du får dem vasket, når festen er forbi og kjolen hængt på plads, for som du nok har regnet ud, skal elastanen være ren, når du pakker den ned i skuffen☺

 

Jeg er klar over, at lingeri betyder meget forskelligt fra kvinde til kvinde. Nogen kan slet ikke forestille sig, at bh og trusse ikke passer sammen, og andre kaster bare en tilfældig bh og trusse på, men faktum er, at har du en velholdt bh på, der gør noget godt for din barm og trusse der sidder helt perfekt på din krop, så sidder det tøj du tager udenpå også meget bedre. De fleste kvinder jeg møder, har en tendens til at rette rygge liiige en lille tand mere, når de ser godt ud og føler sig godt tilpas, og så er det i øvrigt ligegyldigt om du er den eneste der ved, hvad du har på inden under☺

 

Jeg har lavet en guide til, hvordan du behandler dit lingeri, så det holder bedst i lang tid. Du kan se guiden HER

 

 

 

 


 

Kærlig hilsen Rikke


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar