Vaskeanvisning

 

Vaskeanvisning til lingeri

Du har købt smukt lingeri, som du sikkert er glad for, og nu gælder det om, at sørge for, at det holder sig pænt i rigtig lang tid.


Følg altid vaskeanvisningen, der sidder i tøjet, for så er du sikker på, at der er garanti på produktet. Hvis du f.eks. vasker i maskinen, bortfalder producentens garanti for fejl, der kan være opstået ved vask i vaskemaskinen.

 

Blonderne og elastanen i dit lingeri holder bedst, hvis det er rent og får ”pauser” indimellem. Vask din bh efter én eller højest to dages brug, og lad den ligge i skuffen en dags tid, før du bruger den igen. Specielt når du har en større barm, bliver materialet i bh’en belastet.

 

Vask i lunkent vand (ca. 30 grader) med lidt vaskemiddel. Brug ikke vaskemiddel beregnet til hvid vask, da det ofte indeholder blegemiddel og derfor bleger farven (en hvid bh er ofte farvet hvid). Bevæg forsigtigt tøjet rundt i vandet, gnub det ikke og lad det ikke ligge i blød. Skyl det med lunkent eller koldt vand.

 

Brug ikke blegemiddel, skyllemiddel, eller vaskemiddel beregnet til uld og silke, da det blødgørende middel i disse produkter vil svække elastanen i tøjet.

 

NÅR DIT LINGERI SKAL TØRRE

 

Du bør ikke tørre lingeri i tørretumbleren (på nær bomuldsundertøj, hvorpå der står anført, at det kan tåle tørring i tumbler), da varmen vil ødelægge både blonderne og elasticiteten. Læg det i stedet fladt ud på et håndklæde eller hæng det til tørre. Dine bh’er tørrer jævnt og bliver ikke skæve, hvis du hænger dem i midterstykket.

 

Vaskeanvisning til badetøj

 

Når du vasker badetøj gælder de samme regler som ved vask af lingeri.

 

Klor, saltvand og solcreme er hårdt mod dit badetøj, så derfor er det en god idé at skylle dit badetøj i lunket eller koldt vand, hver gang du har brugt det. Det kolde vand vil få elastanfibrene til at trække sig en anelse sammen, så dit badetøj holder formen længere tid.

 

For at tørre dit badetøj, bør du lægge det fladt ud eller hænge det op. Hæng/læg det ikke direkte i solen, da solstrålerne vil blege farven i badetøjet.